Tropski rastlinjak

POSTER NA KONGRESU

 

Od 17-22 aprila je v Barceloni potekal 2 svetovni kongres botaničnih vrtov z naslovom« Botanic gardens: A world of resources and heritage for humankind«. Program je obsegal pestro paleto tem s katerimi se ukvarjajo sodobni vrtovi: ohranjanje rastlin, ohranjanje ekosistemov, vzgoja in izobraževanje o rastlinski biodiverziteti, prispevek k uravnoteženemu razvoju, hortikultura in razvoj, raziskave in dediščina.  Po zadnjih podatkih je danes na svetu  že preko 2300 botaničnih vrtov.  Kongresa se je udeležilo nekaj nad 500 predstavnikov iz 77 držav.

Slovenijo je predstavljal Botanični vrt v Ljubljani, ki je s predstavitvijo posterja  Posebnosti pri navadnem zvončku (Galanthus nivalis) v Sloveniji vzbudil še posebno zanimanje. Poster je bil vse dni  predstavljen skupaj z drugimi v veliki dvorani, kjer so potekala plenarna zasedanja. Posebej  je bil omenjen v zadnjih novicah, ki jih je organizacijski odbor kongresa vsak dan pripravljal za vse udeležence kongresa in medije, ki so kongres spremljali.

Pet let stari, sodobno oblikovani  Botanični vrt v Barceloni, ki je delo znanega katalonskega arhitekta Carlosa Ferrateara, se je še posebej izkazal pri organizaciji kongresa in je požel vse pohvale mednarodne organizacije botaničnih vrtov BGCI (Botanic Gardens Conservation International).

A world of resources and heritage for humankindA world of resources and heritage for humankind

 

INSTITUTION WITH THE TRADITION AND KNOW-HOW, EVER SINCE 1810!

BOTANIC GARDEN CELEBRATES - BIODIVERSITY GUARDIAN FOR 213 YEARS!