Tropski rastlinjak

vrtne prosotovljke, naša žena, univerza za tretje življenjsko obdobje, upokojenkevrtne prosotovljke, naša žena, univerza za tretje življenjsko obdobje, upokojenke


Priznanje za vrtne prostovoljke

V izbor akcije ‘Ljudje odprtih rok 2012’ revije Naša žena, ki podeljuje priznanja in zahvale posameznikom, humanitarnim društvom ter družbeno odgovornim organizacijam za njihova dobra dela, se je letos uvrstila tudi skupina vrtnih prostovoljcev in prejela priznanje za svoje delo v Botaničnem vrtu.

Skupina, ki deluje pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje in Botaničnega vrta, je nastala v letu 2011, ko je Univerza skupaj z Botaničnim vrtom začela vzgajati po vzoru skupin prostovoljcev v bolnišnicah, domovih za ostarele in muzejih tudi ekipo prostovoljcev za pomoč pri vzdrževanju Botaničnega vrta v Ljubljani.

Članice skupine prostovoljk zase pravijo, da so se odločile za delo v Botaničnem vrtu, ker imajo rade rastline, občudujejo Botanični vrt in želijo pomagati pri njegovem oskrbovanju. »Delo v vrtu nam pomeni popestritev, sprostitev, srečevanje z novimi znanji in izkušnjami, tudi z novimi ljudmi. Krasen je občutek, da si koristen, da lahko nekomu pomagaš in se obenem še kaj novega naučiš«, še dodajajo.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 212 ANNI!

Ultima modifica del sito: Martedì 30. Maggio 2023, 20:20.
© 2023 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA