Tropski rastlinjak

Vstop v rastlinjak je prost. Nekaj rastlin, vzgojenih v botaničnem vrtu, je tukaj možno tudi kupiti. 

Odpiralni čas: Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki), razen ponedeljka: 12:00-16:00 h. V juniju, juliju in avgustu je rastlinjak Tivoli odprt do 18 h. Začasno zaprt!

Naslov: Cesta 27. aprila 2
Do rastlinjaka Tivoli se sedaj lahko pripeljete tudi z mestnim kolesom (št. postaje 26 Škrabčeva ulica 2). Od rastlinjaka Tivoli pa lahko greste z mestnim kolesom tudi do Botaničnega vrta. Postaja je na Špici (št. postaje 22 Prule 8).

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

Od meseca oktobra pa vse do prihodnjega poletja dalje njeno zbirko lepo napisanega in narisanega lahko prebirate med bolj ali manj eksotičnimi rastlinami v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni.
Tudi v hladnejših mesecih boste našli svoje zatočišče za mirno branje, listanje in uživanje. 

Rastlinjak Tivoli, rastlinjak v Tivoliju, park Tivoli
Rastlinjak Tivoli, rastlinjak v Tivoliju, park Tivoli
 
Notranjost rastlinjaka Tivoli
rastlinjak tivoli, park tivoli, čolnarna, kaktusi, razstava kaktusov
 
kaktusi, rastlinjak tivoli, kaktusi tivoli, rastlinjak v parku, park tivoli
Knjižnica pod krošnjami, branje med rastlinami, rastline in knjige, mirno branje, branje v parku, tioli branje
 

rožni vrt, vrtnice, park tivoli

rastlinjak tivoli, razstava orhidej, sredozemske rastline, razstava plastik, rožni vrt, vrtnice, park tivoli, vrtnice v tivoliju

ŠD Sokol Bežigrad vabi na poletne akrobatske delavnice, ki bodo potekale od 21. 8. 2012 do 1. 9. 2012 na tivolski zelenici med Čolnarno in rastlinjakom Tivoli.

Pod strokovnim vodstvom se boste lahko preizkusili v skokih na napihljivi akrobatski stezi, v skokih z male prožne ponjave in na veliki prožni ponjavi ter telovadili na nekaterih malih orodjih.
nastop, trening, športno društvo, sokol, park tivoli, trening v naravi, trening v parku

rastlinjak Tivoli, tivoli, rastlinjak, razstava orhidej, orhideje, phalanenopsis

sredozemske rastline, velike čebrovke, čebrovke, zgodovina rastlinjakov, rastlinjak Tivoli

Z zgodovino rastlinjakov v Tivoliju in sredozemskimi rastlin ter opisi se lahko seznanite ob Tivolskem rastlinjaku. Tam si lahko ogledate tudi preko 50 let stare sredozemske rastline posajene v velikih loncih. Predstavitev je na ogled preko celega poletje do preselitve rastlin v rastlinjak.

rastlinjak tivoli, park tivoli, čolnarna, kaktusi, razstava kaktusov

V tivoskem rastlinjaku je nekaj novosti. Mesojede rastline smo preselili v novi tropski rastlinjak v Botanični vrt na Ižansko cesto, kjer je že možen njih ogled. Tam imajo zaradi višje zračne vlage boljše pogoje in  na voljo imajo deževnico, ki jo te rastline edino prenesejo. Naša vodovodna voda ima zanje preveč apnenca. Vendar njihovo mesto sedaj ni prazno. V delu rastlinjak v Tivoliju, kjer so prej domovale sedaj že urejamo novo zasaditev: kakteje,  mlečke, debelolistnice in še nekatere druge sukulentne predstavnike smo tam že zasadili. Večji del teh novih rastlin je darilo g. Dušana Hrovatina (Hrovatin Exotica), ki se z njimi ukvarja že nekaj desetletij. Zasaditev je še v nastajanju, vendar je njen ogled že možen. Rastline tako lahko stalno spremljate in opazujete, kako se bodo prilagajale novim razmeram.

INSTITUTION WITH THE TRADITION AND KNOW-HOW, EVER SINCE 1810!

BOTANIC GARDEN CELEBRATES - BIODIVERSITY GUARDIAN FOR 210 YEARS!

Site Last Modified: Wednesday 14. April 2021, 14:55.
© 2021 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA