Tropski rastlinjak

Vabimo vas tudi v TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta, ki se je razrasel že v pravo džunglo.  
Za obiskovalce je odprt:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki): 10 - 18 h

15.8.2013 bo tropski rastlinjak odprt 10-18 h


FOTOGRAFSKA RAZSTAVA RASTLIN MARKA MASTERLA
(17. maj – 31. avgust 2013)
'SPOZNAJ SOSEDE'

Fotografa Marka Masterla, ki prihaja s Kočevskega, že od nekdaj zanima narava, fotografijo pa uporablja predvsem kot sredstvo za promocijo in spodbujanje varovanja in ohranjanja naravne dediščine. Njegove fotografije so bile objavljene v številnih domačih in tujih publikacijah. Kot fotograf je sodeloval pri projektu LIFE Ohranitev velikih zveri v Sloveniji, od leta 2010 sodeluje pri projektu Meet Your Neighbours™ (Spoznaj sosede), v okviru katerega so nastale razstavljene fotografije rastlin. Podobe projekta Meet Your Neighbours™ so v hipu prepoznavne. Vsak portret je posnet v terenskem studiu v naravi. To je naravovarstvena fotografija v samih temeljih, saj ljudi nagovarja, naj skrbijo za svojo naravno dediščino na območju, kjer živijo, in jim na izviren način kaže, kako enkratno je njihovo naravno okolje.

Razstava
Čipka v naravnih materialih
28. junij – 31. avgust 2013

razstava čipk, čipke, idrijske čipkePričujoča razstava v vhodni avli tropskega rastlinjaka je plod inovacijskega projekta, kjer sta se povezali dve šoli: Osnovna šola Črni Vrh in Čipkarska šola Idrija, oddelek Črni Vrh.  
Sodelovali so učenci od 6. do 9 razreda, ki so skozi pouk pri različnih predmetih samostojno narisali motiv, ga preoblikovali v vzorec za čipko, izbrali materiale in čipko sklekljali. Motivno so se navezali na drevo, ki so ga skozi risbo spoznavali v mikro in makro svetu. Čipke so v osnovi nastale iz izključno naravnih materialov (domače volne, lanu), vklekljani pa so tudi materiali, ki so jih učenci lahko nabrali na travniku, v gozdu in na vrtu (trava, slama, koruzno ličkanje, leskove vitre, razna semena in plodovi, kot so fižol, koruza, šipek, lešniki, kostanj, trdoleska, žir …) Materiali so v naravnih barvah ali pa so pobarvani z naravnimi barvili (čebula, teran, hibiskus, kamilica).
Sama postavitev razstave v podobi skrivnostnega prostora nam pričara občutja otrok, ki so se skozi umetnost čipke zlili z naravo. Toplo vabljeni, da nekaj tega občutite tudi vi.

Več o razstaviAVGUST V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki), razen ponedeljka: 9-12h in 15-18h

15.8.2013 bo rastlinjak Tivoli odprt 9-12 h in 15-18 h

nastop, trening, športno društvo, sokol, park tivoli, trening v naravi, trening v parkuMed 22. avgustom 2013 in 2. septembrom 2013 ob torkih in četrtkih 18.00-20.00 ter sobotah 10.00-11.30
bo ŠD Sokol Bežigrad na zelenici pred tivolskim rastlinjakom izvajalo vadbo (delavnico akrobatike) in gimnastične nastope. Vadeči bodo vadili na malih orodjih, skakali z male in na veliki prožni ponjavi ter napihljivi stezi.
V primeru dežja vadba ne bo potekala.


KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

V poletnih mesecih bo knjižnica pod krošnjami ob lepem vremenu gostovala pod hrastom ob četrtkih in petkih od 14h do 20h ter ob sobotah in nedeljah od 10h do 20h, izven tega časa in v primeru slabega vremena pa jih boste lahko še naprej prebirali v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni, kjer se lahko sprehodite med zasaditvami kaktusov, orhidej in drugih eksotičnih rastlin.
www.knjiznicapodkrosnjami.si

Vstopnina: vstopnine za ogled rastlinjaka in obisk knjižnice ni
Partnerji:
Botanični vrt, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani, Zavod Tivoli, Divja misel in Zavod Turizem Ljubljana

Zbirko sočnic smo dopolnili s kar 23 vrstami rodu Rhipsalis, zbirko orhidej pa še s 55 novimi vrstami.

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA