Tropski rastlinjak

Ponedeljek, 12. julij 2020 ob 11.00
Tiskovna konferenca

Botanični vrt Univerze v Ljubljani, letos prvič kot samostojna enota znotraj dekanata Biotehniške fakultete, zopet praznuje. Tokrat že 211 leto neprekinjenega delovanja. Tudi za časa epidemije smo v vrtu stalno delali in opravljali svojo dejavnost. Vrt je bil za javnost povsem zaprt smo od 13. marca do 24. aprila 2020. A tudi v tem času nismo prekinili stika z obiskovalci. Kasneje smo za javnost zapirali samo rastlinjake (notranje prostore), zunanji del pa je bil vedno dostopen. Kaj vse smo naredili v preteklem ''koronskem letu'', bomo predstavili na tiskovni konferenci 12. julija ob 11. uri v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani na Ižanski cesti 15, pri čajnici Primula.
Ob tem bomo predstavili  kaj vse je vrt naredil na področju varovanja biodiverzitete v 210 letih svoje zgodovine. To je predstavljeno  v najnovejši dvojezični knjigi: BOTANIČNI VRT UNIVERZE V LJUBLJANI, 210 LET VARUH BIODIVERZITETE  / THE UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA THE GUARDIANS OF BIODIVERSITY FOR 210 YEARS, ki jo bomo javnosti predstavili  ob tem dogodku. Knjigo je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.
Kaj vse se je spremenilo v 30 letih samostojne države, pa si bo možno ogledati na razstavi fotografij v avli tropskega rastlinjaka.

Zdi se, kot da je bil naš botanični vrt vedno zelo sodoben. Danes je eden izmed 3712 vrtov na svetu,  med njimi pa zelo prepoznaven. Spada med petnajsterico izbrancev, ki ima dva svetovna certifikata: za botanične vrtove in za varovanje rastlinskih vrst.  Vse to in še marsikaj drugega, pa boste lahko spoznali na druženju v vrtu in ob okušanju dobrot čajnice Primula.
Naš rojstnodnevni program bo tokrat popestril Dragan Mitić, sicer jedrski fizik v pokoju, ki piše poezijo in prozo in s svojimi deli že dve leti sodeluje na natečajih po vsej nekdanji skupni državi, kjer pobira nagrade in priznanja. V slovenščini bo predstavil pesmi Poetu,  Moja pietà in  Lopta, pa bo predstavljena v njegovem materinem jeziku - srbščini. Ustvarja namreč kar v obeh jezikih.
Vabljeni na prijetno poletno druženje.

Vodja Botaničnega vrta, znan. svet. Dr. Jože Bavcon

Oglejte si še nekaj utrinkov iz tiskovne konference

Torek, 13. julij 2020 ob 19.30
Koncert
10. tradicionalni poletni koncert Timoteja Kosovinca (kitara)
z gosti: Bernardo Brizani (violočelo), Izidor Erazem Grafenauer (kitara), Jan Gričar (saksofon), Nejc Kuhar (kitara), Tomaž Hostnik (šansonist), Andrej Omejc (saksofon)

Skladatelj in kitarist Timotej Kosovinc že 10. leto zapored prireja tradicionalni poletni koncert v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. Letos se mu bo na odru pridružilo več glasbenikov. 
Koncert bo na prostem, v primeru slabega vremena pa v notranjih prostorih.

Vstopnina: prostovoljni prispevki

Timotej Kosovinc z gosti

Timotej Kosovinc z gosti

Tropski rastlinjak je odprt vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) 10.00 – 19.00

Čajnica Primula je odprta vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) 11.00 – 17.00

JULIJ V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne,
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Zaprto!

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA