Tropski rastlinjak

sreda, 16. maj ob 18.00
Predavanje:
'BORBONKE – PREDHODNICE MODERNIH VRTNIC'

Na Kostanjevici v Novi gorici je verjetno največja zbirka borbonk na enem mestu. V sliki in besedi  bo te nekdaj prve moderne vrtnice predstavil  g. Edi Prošt, podpredsednik Društva ljubiteljev vrtnic Sloveniji.

Vstopnina: prostovoljni prispevki 

sobota, 19. maj od 10.00 do 14.00
Boljšji sejem rastlin:
TRETJA MEDSEBOJNA IZMENJAVA IN PRODAJA OKRASNIH RASTLIN, KAKRŠNE JE V TRGOVINAH TEŽJE ALI NEMOGOČE DOBITI 

Bolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarSobota, 19. maj bo dan, ki ga boste lahko v polni meri izkoristili za nakup, prodajo ali podaritev rastlin iz ljubiteljskih vrtov na bolšjem sejmu v Botaničnem vrtu v Ljubljani ob Ižanski cesti. Začetek sejma bo ob 10h. Sejem organizirata Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin (SVZ) in Botanični vrt. Kot vedno do zdaj, bomo ljubitelji rastlin tovrstne zelene urice preživeli v prijetnem okolju Botaničnega vrta. Ob nakupu, prodaji ali zgolj ogledu, se vam obeta prijetno druženje s sodelujočimi in ostalimi obiskovalci. Sočasno s sejmom bosta tudi dve zanimivi predavanji in sicer ob 11h bo predaval Igor Škrbot, univ.dipl. ing. agr.: Substrati, gnojenje in zaščita rastlin, ob 12h pa Gorazd Mauer: Klimatski vplivi na prezimnost rastlin in toplotno zahtevnejše rastline. Pridite,  veselimo se snidenja z vami! 

Bolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarBolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarBolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarBolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarBolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnarBolšji sejem rastlin, izmenjava rastlin, prodaja rastlin, vrtnar


sreda, 23. maj ob 17.00
Delavnica:
'STRUPENE RASTLINE'

Na delavnici si boste lahko ogledali nekaj strupenih rastlin, predvsem tistih, ki  v tem času cvetijo in o njih  zvedeli marsikaj zanimivega in poučnega. Delavnica je primerna predvsem za otroke, starejše od 5 let, vabljeni pa ste tudi starši, dedki in babice.

Vstopnina: 1,7 €

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA