Tropski rastlinjak

sreda, 21. maj 2008 ob 17. uri
Delavnica:
'STRUPENE RASTLINE'

Na delavnici si boste lahko ogledali nekaj strupenih rastlin, predvsem tistih, ki  v tem času cvetijo in o njih  zvedeli marsikaj zanimivega in poučnega. Delavnica je primerna predvsem za otroke, starejše od 5 let, vabljeni pa ste tudi starši, dedki in babice.


Vstopnina: 2 €

 

sobota, 17. maj 2008 ob 10. uri
BOLŠJI SEJEM RASTLIN

 

Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin (SVZ) vabi 17.maja 2008 na že četrti »Bolšji sejem rastlin«. Prireditev se bo odvijala že pred vhodom v Botanični vrt na Ižanski cesti v Ljubljani in v samem botaničnem vrtu od  10.00 do 14.00. Med sejmom lahko prisluhnete dvema zanimivima predavanjema (Čudoviti vrtovi Walles-a ob 11.00 ter Perunike in maslenice v sliki in besedi ob 12.00) ali se priključite vodenemu ogledu vrta. Društvo ljubiteljev orhidej Slovenije bo prikazalo presajanje orhidej in svetovalo obiskovalcem o njihovi vzgoji, Društvo za opazovanje in preučevanje ptic v Sloveniji pa bo seznanjalo obiskovalce s pomenom ptic na vrtu. Člani društva SVZ bodo svoje »presežke« rastlin, med katerimi so  tudi zelo zanimive in redke, ponujali obiskovalcem, ki jih bodo presenetili tudi z »butičnimi« razstavami (Portreti rastlin, Lepota gozdnega mahu).

Da bo na sejmu čimbolj veselo, vas vabimo, da se nam pridružite vsi, ki imate svoje rastline že preveč razraščene, pa bi jih radi zamenjali, prodali ali podarili.

Vstop na sejem je brezplačen. Prireditev je podprl Zavod za turizem Ljubljana

 

PROGRAM BOLŠJEGA SEJMA RASTLIN SE ŠIRI

Naš "Bolšjak" postaja čedalje bogatejši. Obema predavanjema se bo pridružila tudi predstavitev dveh zelo zanimivih knjig. Ob 10.00 bo sam avtor, dr.Jože Bavcon, predstavil knjigi Navadni mali zvonček in njegova raznolikost v Sloveniji ter Sredozemske in tropske rastline. Vsi, ki vas knjigi zanimata, se pridružite avtorju v predavalnici Botaničnega vrta.
Društvo SVZ pa pripravlja še dodatna presenečenja za obiskovalce. Vsega pa vam ne bomo izdali, saj potem ne bi bilo več presenečenja.
Pridite in se nam pridružite v prijetnem ambientu vrta.

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA