Tropski rastlinjak

sreda, 12. marec ob 17.00

Delavnica za otroke:

ZNANILCI POMLADI

Na sprehodu po Botaničnem vrtu si bomo ogledali, katere rastline nas razveselijo v zgodnji pomladi. V učilnici jih bomo narisali in  izdelali iz papirja ali volne. O znanilcih pomladi bomo poslušali zanimive pravljice, morda pa zapeli tudi pesmico o zvončku ali trobentici. Delavnica je primerna za otroke med 4. in 8. letom starosti.

Vstopnina: 2 €

 

22. - 24. marec od 9.00 do 19.00

Razstava:

BIOEXO 2008

 

Bioexo, razstava eksotičnih živaliV sredini marca 2008 bo v prostorih Oddelka za Biologijo Biotehniške fakultete, nasproti Živalskega vrta, ponovno organizirana razstava eksotičnih živali BIOEXO 2008 v organizaciji Društva ljubiteljev eksotičnih živali. Na razstavi bodo živali slovenskih gojiteljev in ljubiteljev (kače, kuščarji, želve, pajki in drugo), tokrat bomo za popestritev dodali tudi eksotično akvaristiko. Ljubljanski Botanični vrt pa sodeluje s svojimi sredozemskimi rastlinami in sočnicami, ki napolnijo celoten veliki rastlinjak z enkratno kombinacijo eksotičnih rastlin in živali. V okviru razstave bomo organizirali različne delavnice za otroke, fotografski natečaj in še kaj. Delavnico Odpravljanje predsodkov pred živalmi bo v nedeljo in ponedeljek ob 11.uri vodil Rudi Ocepek. Prireditev bo trajala tri dni - od sobote do ponedeljka, to je od 22. do 24. marca 2008, odprta pa bo od 9. do 19. ure. Aktivnosti in več o razstavi si lahko preberete na  www.bioexo.si.

 

 

sreda, 26. marec ob 18.00

Predavanje:

OD DEVINA DO KANINA: RASTLINSKE PODOBE NA ZAHODNI MEJI SLOVENSTVA

 

Srečali se bomo z zanimivimi, redkimi in/ali lepimi rastlinami na Tržaškem Krasu, v Beneški Sloveniji in Zahodnih Julijcih ter  obenem spoznavali kraje in ljudi na skrajnem zahodu slovenstva. Predaval bo prof. dr. Tone Wraber

 

 

Vstopnina: prostovoljni prispevki

 

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA