Tropski rastlinjak

Sreda, 3. november 2010 ob 17. uri
Delavnica
ŽIVALI IZ RASTLIN

Jesen zažari v prelepih barvah jesenskega listja in nas obdari z raznovrstnimi plodovi.
Jesensko obilje nam nudi tudi številne možnosti za ustvarjanje. Prepustimo se domišljiji in iz pisanih listov in plodov izdelajmo domiselne slike in figurice živali!
Delavnica je primerna za otroke od 4. do 10. leta.

Vstopnina: 3 €
Sreda, 17. november 2010 ob 18. uri
Predavanje
ŠMARTINSKI PARK – ZGODBA O TEM, KAKO V MESTU NASTAJA ČISTO NOV PARK

Ideja, da bi lahko vrtičke pred Plečnikovimi Žalami nadomestil mestni park, je dozorevala počasi. Sprva se je kar med delovnimi stroji snovalo poceni in učinkovito sanacijo območja. Razgiban travnik s kupi cvetja, ki so na terenu ostali za vrtičkarji naj bi skupaj s posameznimi sadnimi drevesi krojili novo preddverje pokopališča. Razmišljanje o uporabnosti, o otroškem igrišču na primer, je bilo takrat nepojmljivo. Danes je park lepo obiskan in otroci iz okolice se že veselijo tudi obljubljenega igrišča. Predavanje bo predstavilo proces urejanja novega mestnega parka, razvoj idejnega koncepta ureditve in posameznih rešitev, delo in težave, ki spremljajo urejanje novega parka - od ideje do realizacije.
Predavanje bo izvedla krajinska arhitektka mag. Maja Simoneti. Predstavitev bosta skupaj s krajinsko arhitektko Tanjo Maljevac pripravili iz arhiva projekta.

Vstopnina: prostovoljni prispevki
Sreda, 24. november 2010 ob 17. uri
Delavnica
IZDELOVANJE VENČKOV

Pričakovanje praznikov je še prijetnejše, če svoj dom okrasimo primerno času. Spletite si skupaj z nami venčke, ki vam bodo pričarali košček prazničnega vzdušja. Izdelovali jih bomo iz pušpana, bodike, bršljana in posušenih naravnih materialov.
Delavnica je primerna za otroke od 7. leta dalje in odrasle. Mlajši otroci se nam lahko pridružijo v spremstvu staršev.

Vstopnina: 5 €

NOVEMBER V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2

Odpiralni čas rastlinjaka od 1.11.2010:
Vsak dan, razen ponedeljka med 10.-17.uro


KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI
Od meseca oktobra pa vse do prihodnjega poletja dalje njeno zbirko lepo napisanega in narisanega lahko prebirate med bolj ali manj eksotičnimi rastlinami v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni.
Tudi v hladnejših mesecih boste našli svoje zatočišče za mirno branje, listanje in uživanje.
Ko boste odložili knjigo, vas bodo sodelavci botaničnega vrta z veseljem popeljali v svet rastlin, ki vam bodo delale družbo!

Delovni čas zimske izvedbe Knjižnice pod krošnjami in Rastlinjaka Tivoli:
Vsak dan, razen ponedeljka od 10.-17. ure
www.knjiznicapodkrosnjami.si

Partnerji:
Botanični vrt, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani, Zavod Tivoli, Divja misel in Zavod Turizem Ljubljana

Vstopnine za ogled rastlinjaka in obisk knjižnice ni.


Pošlji SMS z besedo POSVOJIM na številko 1919 in prispevaj 1 € za ljubljanski Botanični vrt.
Prispevajo lahko uporabniki Mobitel GSM/UMTS in Simobil. Mobitel in Simobil se odpovedujeta vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.
Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani www.botanicni-vrt.si .

Botanični vrt se iz leta v leto srečuje s pomanjkanjem sredstev za svoje normalno obratovanje. Kljub temu pa nam volje ne manjka in naš trud cenijo tako naši številni zvesti obiskovalci, kot tudi tuji strokovnjaki, ki so naš vrt v knjigi Botanic Gardens a Living History uvrstili med 10 odstotkov najpomembnejših botaničnih vrtov na svetu.
Letos praznujemo 200 let neprekinjenega delovanja in veseli bomo če se nam boste pri praznovanu pridružili. Lahko tudi s SMS donacijo 1 EUR s katero lahko posvojite katerokoli izmed 4.500 rastlin v Botaničnem vrtu. Rastlino posvojite tako, da na številko 1919 pošljete ključno besedo POSVOJIM. Vsa navodila o postopku posvojitve boste prejeli v povratnem SMS sporočilu.

Katerokoli izmed 4500 rastlin Botaničnega vrta lahko posvojite tudi z nakupom bona, katerega najmanjša vrednost znaša 5 €. Ponj se lahko oglasite v upravni stavbi Botaničnega vrta kjer poveste ime željene rastline. Na željo posameznika bomo ime posvojitelja ob posvojeni rastlini objavili tudi na naši internetni strani.


 

 

 

 

 

 

 

 

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA