Tropski rastlinjak

sreda, 7. oktober 2009 ob 18. uri
predavanje:
'KO ZADIŠIJO CIKLAME'

Navadna ciklama je pri nas rastlina, ki raste skoraj povsod. Čeprav v Sloveniji raste ena sama vrsta, pa je  le ta izredno raznolika. Ko zacvetijo in zadišijo ciklame,  se že  naznanja jesen. Ko jesen  res pride, ciklame že počasi odcvitajo. Nekaj o tej pri nas zelo zanimivi vrsti  bomo  spoznali na predavanju v sliki, besedi in ob samih  živih rastlinah.
Predava doc. dr. Jože Bavcon, vodja Botaničnega vrta.

Vstopnina: prostovoljni prispevki

 

sobota, 10. oktobra 2009, ob 10. uri
vabilo:

Spoštovani, temeljno poslanstvo Rotarijcev je vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči. Prav zato bodo to soboto Rotary klubi po vsem svetu prvič izvedli skupen projekt »Dan v življenju« oz. »Day in a life«, v okviru katerega bodo predstavili različne humanitarne dejavnosti. Rotary klub Ljubljana se je odločil, da bo svojo dobrodelnost tokrat izkazal Botaničnemu vrtu v Ljubljani – z donacijo v višini 3000 evrov mu bo omogočil vzdrževanje vrta in obnovo starega rastlinjaka. 
Vljudno vabljeni na slovesno predajo donacije, ki bo to soboto, 10. oktobra 2009, ob 10. uri v osrednjem delu Botaničnega vrta v Ljubljani.
S spoštovanjem,

Vladimir Pezdirc                                                                 
predsednik                                                                         
Rotary klub Ljubljana


sobota in nedelja, 10. in 11. oktober 2009 od 9.00 do 19.00

razstava:
BIOEXO 2009

 V prostorih Oddelka za Biologijo Biotehniške fakultete, nasproti Živalskega vrta, bo ponovno organizirana razstava eksotičnih živali BIOEXO 2009. Poleg različnih eksotičnih živali - kač, kuščarjev, želv,pajkov in drugih si boste lahko ogledali tudi nenavadne mesojede rastline. Trgovine z malimi živalmi bodo nudile del prodajnega programa eksotičnih živali ter opremo in živo hrano zanje. V okviru razstave bomo organizirali različne delavnice za otroke, informacije o lastništvu eksotičnih živali, fotografiranje s kačo in še kaj. Posebnost letošnjega jesenskega Bioexa so velike papige, ki si jih boste lahko ogledali ali se z njo celo slikali. Prireditev bo trajala dva dni - v soboto in nedeljo 10. in 11. oktobra 2009, odprta pa bo od 9. do 19. ure. Program si lahko pogledate na www.bioexo.si . Prireditev bo v velikem rastlinjaku ljubljanskega botaničnega vrta, ki je postavljen poleg Oddelka za biologijo, na Večni poti 111. Razstava Bioexo je vedno tudi priložnost za druženje ljubiteljev živali, za izmenjavo zamisli, izkušenj in znanja o negi in o zakonodaji, zato vas prisrčno vabim, da se nam pridružite!

 

sreda, 21. oktober 2009 ob 17. uri
delavnica za otroke:
'IZREZOVANJE STRAHCEV IZ BUČ'

Delavnica je namenjena otrokom in njihovim staršem, pa tudi vsem ostalim, ki bi si radi izrezali strahce iz buč. S seboj prinesite svoje buče, nekaj jih boste lahko kupili tudi v vrtu. Za najmlajše bo hkrati potekala delavnica izdelovanja majhnih duhcev, netopirjev in pajkov. Da bo delo še prijetnejše, smo za vas pripravili okrepčilo – merico kostanja in kozarec bučnega kompota, kar je že vključeno v ceno.

Vstopnina: 5 €
 

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA