Tropski rastlinjak

Sreda, 18. oktober 2017 ob 18. uri
Predavanje
Hortikulturni kotički Benetk

Benetke - država s 1100 letno zgodovino, ki so jo ustvarili pribežniki s celine. V tej laguni so razvili vse: najprej vrtove, da so tam sploh lahko preživeli, potem pa vedno bolj ubrane kotičke, ki so  postali vzor estetike in  umestitve rastlin v prostor. Na predavanju boste lahko uzrli nekaj vrtov iz palač in različnih kotičkov, ki so bili navdih umetnosti in skritega življenja meščanov in so pritegnili številne obiskovalce. Predava dr. Jože Bavcon.

Vstopnina: prostovoljni prispevki

Sreda, 25. oktober 2017 ob 17. uri
Delavnica
Izrezovanje strahcev iz buč

izrezovanje strahcev iz buc Dan se je že pričel krajšati in noči postajajo vse daljše. Zopet se približuje 31. oktober, dan za katerega so Kelti verjeli, da Zemljo poslednjič obiščejo duše umrlih. Da bi pregnali grešne duše so izdolbli različne pridelke in vanje vstavili sveče a hkrati naj bi s tem pokazali tudi pot dobrim dušam do njihovih domov. Ta običaj se je pri nas ohranil še iz tistih časov. Zato še dandanes izrezujemo buče v obliki različnih strahcev in vanje postavljamo sveče. Praznik pa imenujemo Noč čarovnic.

Tudi v Botaničnem vrtu boste lahko izrezali vsak svojega strahca iz buč. Buče boste lahko kupili v vrtu ali pa jih prinesite s seboj. Izdelali boste lahko še čarovnico ter njene čarovniške pomočnike. Na čarovničini stojnici boste spoznali čarobne napoje, opazovali čarovnico McHudurro pri njenem delu, tiste najpogumnejše pa bo čarovnica ob 17.30 in 18.30 popeljala na nočni sprehod, kjer vam bo pokazala rastline, ki jih uporablja v čarovništvu.

V času delavnice se boste lahko tudi okrepčali z merico pečenega kostanja in bučnega kompota ali čaja, kar je že vključeno v ceno delavnice. V času delavnice bo za vse potrebne okrepčila odprta tudi naša čajnica Primula.

Delavnica bo v vsakem vremenu!

Vstopnina: 5,50 €

izrezovanje strahcev iz buc 2623izrezovanje strahcev iz buc 2624

izrezovanje strahcev iz buc 2625

TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta je odprt:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 10.00 do 18.00

ČAJNICA PRIMULA je odprta:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 10.00 do 18.30

OKTOBER V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne,
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan, razen ponedeljka od 11.00 do 18.00

Petek, 6. oktober 2017 ob 17. uri
Voden ogled po Tivolskem rastlinjaku

Vabljeni na ogled rastlinjaka v Tivoliju, kjer si boste lahko ogledali zbirko tropskih rastlin, sočnic in kaktusov. Ogled bo trajal 45 min. Po rastlinjaku vas bo popeljala Pia Mihelj, študentka agronomije.

Vstopnina: 3,50 €

Nedelja, 15. oktober 2017 ob 11. uri
Delavnica
JESENSKA PRAVLJICA

Jeseni se narava pripravlja na počitek in nas pred zimskim spanjem preseneti s slikovito eksplozijo barv in oblik jesenskega listja in plodov. Prav tako slikovite kot jesenska narava so eksotične rastline Tivolskega rastlinjaka. V tropskem okolju rastlinjaka boste z botro Jesenjo spoznavali zgodbe iz čudežnega življenja rastlin in drugih bitij ter ustvarjali iz jesenskih plodov in listov. Z vami bo Živa Hanc, študentka biologije.

Vstopnina: 3,50 €

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

Od septembra do maja lahko zbirko lepo napisanega in narisanega Knjižnice pod krošnjami prebirate v Tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni. Ko boste odložili knjigo, se lahko sprehodite med bujnim tropskim rastlinjem, v drugem delu rastlinjaka pa sta na ogled tudi zbirki kaktusov in orhidej.

www.knjiznicapodkrosnjami.si

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

 

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA