Tropski rastlinjak

Odprtje razstave v četrtek, 10. oktober 2019, ob 18.00 na ogled od 11. oktober 2019 do 5. januar 2020
razstava
NINA ZELENKO V SVETLOBO ROJENE barvne jedkanice

Nina Zelenko se ukvarja z grafiko in keramiko. Šolala se je na Šoli za oblikovanje in na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Likovno se je izpopolnjevala na Hochschule der Kunste v Berlinu. Deluje kot samostojna likovna umetnica in je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana. Sodelovala je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in po svetu. Živi in dela v Ljubljani.

Nina Zelenko is a freelance artist from Ljubljana. Her artistic mediums are printmaking and ceramics. She attended School for Design and the Faculty of Arts both in Ljubljana. Her further training took place in Hochschule der Kunste in Berlin. She is a member of the Artists Society of Ljubljana. Her work has been presented in numerous exhibitions at home and abroad.

Četrtek, 17. oktober 2019 ob 18. uri Mali avditorij in Viteška dvorana, Brežice
predavanje
Upodobitve rastlin v viteški dvorani

Rastline na upodobitvah Viteške dvorane v Brežičah kažejo na dva zanimiva fenomena. V girlandah so rastline zelo natančno izdelane in prepoznavne. Ozadja pa kažejo manj dodelane rastline, ki pa bolj spominjajo na rastlinstvo slikarju bolj domače pokrajine, kot pa krajine, ki jo upodablja. V predavanju bosta avtorja skušala osvetliti ta nasprotja.

Pradavata: Dr. Jože Bavcon in mag. Blanka Ravnjak

Sreda, 30. oktober 2019 ob 17. uri
delavnica
IZREZOVANJE STRAHCEV IZ BUČ

Na delavnici si boste lahko izrezali vsak svojega strahca iz buč. Buče boste lahko kupili v vrtu ali pa jih prinesite s seboj. Izdelali boste lahko še čarovnico ter njene čarovniške pomočnike in se okrepčali z merico pečenega kostanja in bučnega kompota ali čaja, kar je že vključeno v ceno delavnice. Najpogumnejše bo čarovnica McHudurra ob 18:00 popeljala na nočni sprehod, kjer vam bo pokazala rastline, ki jih uporablja v čarovništvu. Delavnica bo v vsakem vremenu!

Vstopnina: 7,00 €

Je Harry Potter dobil svojo čarovniško palico v ljubljanskem botaničnem vrtu?

TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta je odprt:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 10.00 do 18.00

Čajnica Primula
Čajnica Primula je odprta vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 9.00 do 19.30

OKTOBER V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne,
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki), razen ponedeljka od 11.00 do 14.00 in 14.30-17.00

14. september – 15. november 2019
razstava 8-kanalne zvočne instalacije
OR POIESIS KAMNOLOM KISETSU

Človek živi v prepričanju, da mu napredna tehnologija omogoča življenje brez smisla in mimo sinhronosti s kozmosom, a telesa nam kažejo, da temu ni tako. Senzualna, snovno čutna vez s svetom nas prestavi na globok rob zaznave. Avtorica že vrsto let opravlja akustično poetično študijo zapuščenega kamnoloma. V jedru zvočne kompozicije je kamen, tišina, poetika prostora in zvočnost določenega kraja v razširjenem, cikličnem času, raztezajoč se čez več let. Odmev kamnitega vrta je neobremenjen s hitrostjo sprememb, ki bi jih vsiljevala potreba po monetarizaciji. Prav kamen človeka tesno pripenja na prastare, izvorne, kozmične prvine sveta. Namen je ojačati vibracijske kvalitete kamenja, jih dvigniti v slišno območje človeka in integrirati kot interaktivno zvočno-frekvenčno polje, ki zveni s človekom, njegovim telesom in zavestjo. Avtorico zanima obnašanje različnih snovnih ter bio-morfnih polj ter njihova interferenca.

V širšem opusu svoje umetniške prakse avtorica raziskuje modalitete tišin in potencialnosti, ki jih tiha okolja nudijo za prisluh pretanjenim akustičnim kvalitetam snovi in glasu. V zadnjih letih je pomembno prispevala k razvoju interaktivnih, zvočnih in performativnih umetniških praks. Njena zvočna dela beležijo samote.

Več o dogodkih in umetnikih preberite na povezavi www.steklenik.si

Program 2019-2020

Program 2019-2020 (angleška verzija)

steklenik, radio cona, cona

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Giovedì 30. Giugno 2022, 20:27.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA