Tropski rastlinjak

Orjaški lokvanj, viktorija, Victoria amazonica, porečja Amazonke, rastlinstvo amazonkeVljudno vas vabimo na predstavitev orjaškega lokvanja - viktorije (Victoria amazonica) iz porečja Amazonke. V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani smo jo prvič uspeli vzgojiti iz semena. Listi hitro rastejo in so že sedaj veliki. Ko list viktorije zraste do končne velikosti, njegova struktura dopušča, da nanj lahko posadimo otroka in list ne potone. Prav struktura lista viktorije je bila navdih arhitektom. Ob prihodu v Evropo je bila viktorija tako velika posebnost, da so gradili posebne rastlinjake prav za gojenje te rastline. Še danes pa viktorija velja za atraktivno rastlino v rastlinjakih, ki pritegne oko slehernega obiskovalca.

Več o viktoriji in še o nekaterih drugih zanimivih rastlinah boste lahko izvedeli na predstavitvi v sredo, 6. 7. 2011 ob 11. uri v novem tropskem rastlinjaku Botaničnega vrta na Ižanski cesti 15.

Pridite in si oglejte, kako hitro v tropskem rastlinjaku rastejo rastline. Od praznovanja 200-letnice v preteklem letu je vrt dobil že povsem novo podobo.

VEČ O ORJAŠKEM LOKVANJU - VIKTORIJI

ZAPISI V MEDIJIH O VIKTORIJI

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Mercoledì 6. Luglio 2022, 20:22.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA