Tropski rastlinjak

Petek, 30. september, sobota, 1. oktober in nedelja, 2. oktober 2016 od 9.00 do 18.00 ure v rastlinjaku sredozemskih rastlin in sočnic ter v raziskovalnem rastlinjaku Nacionalnega inštituta za biologijo v bližini Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete, na Večni poti 111 v Ljubljani (nasproti živalskega vrta)
RAZSTAVA BIOEXO

Konec septembra, natančneje od 30. septembra. do 2. oktobra 2016 bo v Ljubljani, na Oddelku za biologijo, na Večni poti 111, v prostorih velikega rastlinjaka, kjer prezimujejo sočnice in mediteranske rastline Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani potekala - že 21. Razstava eksotičnih živali Bioexo. Prireditev bo spet tridnevna, tako da so na poseben vodeni ogled v petek vabljene še posebej šolske in vrtčevske skupine.
Tudi tokratni Bioexo vas ne bo razočaral, saj pripravljamo razstavo, na kateri bo na ogled veliko različnih vrst živali - kače, ptičji pajki, kuščarji, žabe, eksotične žuželke in še marsikaj. Velika posebnost naših razstav je, da se poučite o oskrbi živali neposredno od lastnikov, ki zelo radi delijo svoje izkušnje in znanje o oskrbi in rokovanju z obiskovalci. Ponovno bodo razstavo popestrili vabljeni gosti, delavnice, predavanja in igralnice živali. Posebnost naše 21. razstave je, da bo tokrat potekala kar v dveh rastlinjakih, starem rastlinjaku Botaničnega vrta in novem rastlinjaku Nacionalnega inštituta za biologijo, ter bodo prisotne tudi posebne živali, kot so tropski metulji in papige.
Več podrobnosti o razstavi si lahko pogledate v rubriki Program prireditve na www.bioexo.si.
Vabljeni, da nas obiščete!
Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo

21 bioexo razstava eksoticnih zivali

Sreda, 7. september 2016 ob 16. uri
VODEN OGLED PO TROPSKEM RASTLINJAKU

Ogled bo trajal 45 min. Vstopnina za tropski rastlinjak po ceniku je hkrati tudi vstopnina za voden ogled. Po rastlinjaku vas bo popeljala Jožica Vinter, ing. hort.

Torek, 20. september 2016 ob 17. uri
Delavnica
'CEPLJENJE CITRUSOV'

Ste že poskusili sami vzgojiti limonovec iz pečk? Bi radi na njem obirali tudi limone? Pridružite se nam na delavnici, kjer se boste seznanili z vzgojo rastline do primerne podlage za cepljenje in se naučili cepljenja z okulacijo.
S seboj lahko prinesete tudi svojo rastlino.

Delavnico vodi Janja Makše, univ. dipl. ing. agr.

Vstopnina: 5 €

Nedelja, 25. september 2016
Ponovitev pohoda po Čebelji poti v Ljubljani ob zaključku razstave na gradu “Ohranimo čebele”

V nedeljo 25. septembra 2016 je Čebelarsko društvo Barje izvedlo v okviru prireditev Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, ponovitev pohoda po Čebelji poti v ožjem delu Ljubljane. Približno 5 kilometrski pohod po točkah Čebelje poti se je pričel v Botaničnem vrtu z virtualno predstavitvijo poti in opisom zanimivosti na in ob poti. Pohoda se je zopet udeležilo lepo število občanov, ki so jih  še posebej pritegnili Botanični vrt s svojo pestro floro in medovitimi rastlinami, Plečnikov čebelnjak v Trnovem ter razstava “Ohranimo čebele” na Ljubljanskem gradu. Na začetku poti v Botaničnem vrtu so pohodniki izvedeli med drugim tudi, da le-ta namerava postaviti (predvidoma naslednje leto) urbani čebelnjak, ki so ga zasnovale študentke Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Izbran je bil čebelnjak z delovnim naslovom “Step closer”. Na končni točki pohoda na Ljubljanskem gradu pa je o konceptu razstave udeležencem spregovorila tudi vodja razstavnih dejavnosti gospa Tatjana Pinoza. Povedala je, da so od 20. maja 2016, ko je bila razstava uradno odprta, našteli 35 tisoč obiskovalcev, od tega veliko tujih gostov.

pohod po cebelji poti pohod po cebelji poti

Tekst in foto: Aleš Süssinger, predsednik ČD Barje

evropska noc raziskovalcev

evropska noc raziskovalcev

TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta je za obiskovalce odprt:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki): 10-18h

Čajnica Primula
Čajnica Primula je odprta vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 9.00 do 18.30

Četrtek, 15. september 2016 ob 19.00 v Čajnici Primula
Zimzelena Ljubljana

Zimzelena glasba
Pogovoror z vodjo Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, dr. Jožetom Bavconom in njegovimi strokovnimi sodelavci o Botaničnem vrtu, o njegovi zgodovinski in sodobni vlogi v Ljubljani
Degustacija jedi po predlogu vodje Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani

Vstop je prost!

Vabilo

Podroben program vseh dogodkov

SEPTEMBER V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki), razen ponedeljka: 11-18h

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 211 LET VARUH BIODIVERZITETE!

Zadnja sprememba: četrtek 11. avgust 2022, 7:55.
© 2022 BOTANIČNI VRT