Tropski rastlinjak

delavnica, slike, iz semen, semenaSreda, 15. februar 2012 ob 17. uri
Delavnica
SLIKE IZ SEMEN

V Botaničnem vrtu vsako leto zacvetijo številne rastline iz domačih in tujih krajev, ki nato razvijejo semena najrazličnejših oblik, velikosti in barv. S pisano paleto semen, ki jih nalepimo na podlago, lahko z malo domišljije in potrpežljivosti ustvarimo lepe slike, lahko pa tudi okvirje za slike.
Delavnica je primerna za otroke od 5. leta dalje in odrasle. V spremstvu staršev se nam lahko pridružijo tudi mlajši otroci.

Vstopnina: 3 €

Sreda, 22. februar 2012 ob 18. uri
Predavanje
TRADICIJA IN OBLIKOVANJE V HORTIKULTURI

Predavatelj je dobitnik zlate medalje za 'Pepin kraški vrt' na Hampton Court Flower Show-u leta 2009. V predavanju bo med drugim namenil nekaj besed načrtovanju podeželskih vrtov in povezavi vrtnarstva z drugimi področji, s katerimi krojimo prepoznavnost naše dežele in razvoj turizma. 
Predaval bo dipl. ing. agr. hort. Borut Benedejčič

Vstopnina: prostovoljni prispevki

FILATELISTIČNA RAZSTAVA

razstava znamk, razstave znamk, znamke, slovenske znamke, poštne znamke

RAZSTAVA SLIK
prof. dr. ALENKE GABERŠČIK

mona liza, leonardo da vinci, picaso, van goghAvtorica slik, naslikanih v tehniki akril na platno, je profesorica in vodja skupine za ekologijo rastlin na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete, ljubiteljsko pa se ukvarja tudi s slikarstvom. Med razstavljenimi deli je tudi več kopij znanih umetnikov.

Raziskovanja

Barve so imele zame vedno magično moč. Ko sem bila še šolarka, je bil likovni pouk edini predmet, ki sem se ga zares veselila. Učitelj je moje navdušenje vselej poplačal z odlično, čeprav nisem nikoli prav verjela, da jo zaslužim.

Kasneje me je življenjska pot odnesla daleč od barv – postala sem raziskovalka. Spet sem počela nekaj, kar me je navduševalo. Pa vendar je hrepenenje po barvah ostalo. Tako sem se znašla v slikarski šoli gospoda Sava Sovreta. Najprej sem se učila risanja, nato še slikanja. Tihožitje za tihožitjem se je rojevalo na platnih. Barvne ploskve so dobivale oblike – postajale so vrči, lonci, sklede, sadeži,… Med mojo strokovno literaturo so se začele vrivati monografije umetnikov. Raziskovalka v meni je analizirala poteze, barve, svetlobe… Nekateri pa res znajo! Podobe v knjigah so mi postajale bolj in bolj domače in vedno rajši sem jih imela. Naenkrat sem postala radovedna. Pa sem – kot so počeli mnogi pred menoj – poskušala nekatere od njih preslikati. Ko sem se »potopila« vanje so razpadle na plasti, packe in lise. Potem so se na mojem platnu spet rojevale – drugačne, moje. In to je tisto, kar vidite tudi vi.

Alenka Gaberščik

TROPSKI RASTLINJAK, zgrajen v jubilejnem letu 2010 – 200-letnici Botaničnega vrta, je za obiskovalce odprt:
Ponedeljek - petek: 11 – 15 h (v času predavanj in delavnic v Botaničnem vrtu je odpiralni čas podaljšan do začetka predavanja, oz. delavnice)
Sobota in nedelja: 10 – 16 h

8.2.2012 bo tropski rastlinjak odprt od 10.00 do 16.00

Od 4.2.2012 so naprodaj letne karte za tropski rastlinjak, ki veljajo eno leto od dneva nakupa


rastlinjak tivoli, park tivoli, čolnarna, kaktusi, razstava kaktusovFEBRUAR V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan, razen ponedeljka med 12.-16. uro

8.2.2012 bo rastlinjak Tivoli odprt od 12.00 do 16.00Knjižnica pod krošnjami, branje med rastlinami, rastline in knjige, mirno branje, branje v parku, tioli branjeKNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

Od meseca oktobra pa vse do prihodnjega poletja dalje njeno zbirko lepo napisanega in narisanega lahko prebirate med bolj ali manj eksotičnimi rastlinami v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni.
Tudi v hladnejših mesecih boste našli svoje zatočišče za mirno branje, listanje in uživanje. 
Delovni čas zimske izvedbe Knjižnice pod krošnjami in Rastlinjaka Tivoli:
Vsak dan, razen ponedeljka od 12.-16. ure
www.knjiznicapodkrosnjami.si

Partnerji:
Botanični vrt, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani, Zavod Tivoli, Divja misel in Zavod Turizem Ljubljana

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA