Tropski rastlinjak

Tropski rastlinjak je za obiskovalce odprt po začasnem urniku od ponedeljka do petka od 12 do 16 ure, sobota in nedelja pa med 10 in 12 uro in nato zopet od 14 do 16 ure.

 

Sreda, 12. januar 2011 ob 18. uri
Predavanje
JUTINI VRTOVI

JUTINI VRTOVI, Juta KrulcV predavanju nam bo predstavljeno dolgoletno ustvarjalno delo specialistke za načrtovanje in oblikovanje vrtov. Bila je med prvimi pri nas, ki so na vrtove sadili trajnice in ne le enoletnice ter zimzelene grmiče. Njen izbor rastlin temelji na kompromisu med avtohtonim in gojenim rastlinjem. Zasaditev teh je posledica premišljene kombinacije barv, upoštevanja struktur listov, vonjev, svetlobe, rasti ter harmonije okolja, vrta in človeka, ki vrt uporablja.
Skrivnost njenih uspešnih kreacij je v preprostosti in neizumetničenosti. Njeni vrtovi niso podrejeni trenutnim modnim smernicam, zato nikoli ne zastarajo.
Predavala bo univ.dipl. ing. arh. Juta Krulc

Vstopnina: prostovoljni prispevki

JUTINI VRTOVI, Juta KrulcJUTINI VRTOVI, Juta Krulc


Sreda, 26. januar 2011 ob 17. uri
Delavnica
EKSOTIČNI SADEŽI

eksotični sadeži, ananas, banana, kokosV mrzlih zimskih dneh si marsikdo zaželi toplih eksotičnih krajev. Tudi, če ne moremo odpotovati tja, lahko nekaj eksotike okusimo doma. V trgovinah in na tržnicah je posebno v zimskih mesecih pestra ponudba različnih eksotičnih sadežev.
Če vas zanima, od kje prihajajo, na kakšnih rastlinah zrastejo in kakšni so najbolj slastni, se nam pridružite na naši delavnici.
Delavnica je primerna za otroke od 7. leta dalje in odrasle. Mlajši otroci se nam lahko pridružijo v spremstvu staršev.

Vstopnina: 3 €

JANUAR V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan, razen ponedeljka med 10. - 17. uro


KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

Od meseca oktobra pa vse do prihodnjega poletja dalje njeno zbirko lepo napisanega in narisanega lahko prebirate med bolj ali manj eksotičnimi rastlinami v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni.
Tudi v hladnejših mesecih boste našli svoje zatočišče za mirno branje, listanje in uživanje.
Ko boste odložili knjigo, vas bodo sodelavci botaničnega vrta z veseljem popeljali v svet rastlin, ki vam bodo delale družbo!
Delovni čas zimske izvedbe Knjižnice pod krošnjami in Rastlinjaka Tivoli:
Vsak dan, razen ponedeljka od 10. - 17. ure
www.knjiznicapodkrosnjami.si

Partnerji:
Botanični vrt , Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani , Zavod Tivoli, Divja misel in Zavod Turizem Ljubljana

Vstopnine za ogled rastlinjaka in obisk knjižnice ni.

 

 

Pošlji SMS z besedo POSVOJIM na številko 1919 in prispevaj 1 € za ljubljanski Botanični vrt.
Prispevajo lahko uporabniki Mobitel GSM/UMTS in Simobil. Mobitel in Simobil se odpovedujeta vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.
Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani www.botanicni-vrt.si .

Botanični vrt se iz leta v leto srečuje s pomanjkanjem sredstev za svoje normalno obratovanje. Kljub temu pa nam volje ne manjka in naš trud cenijo tako naši številni zvesti obiskovalci, kot tudi tuji strokovnjaki, ki so naš vrt v knjigi Botanic Gardens a Living History uvrstili med 10 odstotkov najpomembnejših botaničnih vrtov na svetu.
Letos praznujemo 200 let neprekinjenega delovanja in veseli bomo če se nam boste pri praznovanu pridružili. Lahko tudi s SMS donacijo 1 EUR s katero lahko posvojite katerokoli izmed 4.500 rastlin v Botaničnem vrtu. Rastlino posvojite tako, da na številko 1919 pošljete ključno besedo POSVOJIM. Vsa navodila o postopku posvojitve boste prejeli v povratnem SMS sporočilu.

Katerokoli izmed 4500 rastlin Botaničnega vrta lahko posvojite tudi z nakupom bona, katerega najmanjša vrednost znaša 5 €. Ponj se lahko oglasite v upravni stavbi Botaničnega vrta kjer poveste ime željene rastline. Na željo posameznika bomo ime posvojitelja ob posvojeni rastlini objavili tudi na naši internetni strani.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.00 - 20.00.

STABILIMENTO CON TRADIZIONE E CONOSCENZA DAL 1810!

IL GIARDINO BOTANICO FESTEGGIA - GUARDIANO DELLA BIODIVERSITÀ DA 210 ANNI!

Ultima modifica del sito: Venerdì 1. Luglio 2022, 4:41.
© 2022 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA