Sreda, 3. april 2019 ob 17. uri
Delavnica
IZDELOVANJE PLETENIH OPOR

Pomlad se je že prebudila in skupaj z njo tudi številne rastline. Med njimi je kar nekaj takšnih, ki za svojo lepšo rast potrebujejo oporo po kateri se lahko vzpenjajo. Vabimo vas na delavnico izdelovanja pletenih opor iz drena, kjer si bo lahko vsak izmed vas pod strokovnim vodstvom našega vrtnarja izdelal oporo za rastline na domačem vrtičku. Delavnica je primerna za vse starosti, seveda bodo predšolski otroci potrebovali pomoč staršev, starih staršev. Ves material dobite na delavnici, zaželjeno je le, da vrtnarske škarje prinesete s seboj. Delavnico vodi: Abdulah Rexhepi

Vstopnina: 5,00 €

Sreda, 10. april 2019 ob 17. uri
delavnica
BUTARA ZA CVETNO NEDELJO

Zadnjo nedeljo pred Veliko nočjo, se širom Slovenije blagoslavlja v snope povezano rastlinje. Le-to se po različnih krajih, različno imenuje: presnec / presmec, beganica / gubanica, prajtelj, potica, presta / pegelj,... prav tako se razlikuje izbor rastlinja.

Na delavnici bomo izdelali butaro, v katero bomo vtkali kanček slovenskih običajev. Ohranimo našo bogato kulturno izročilo z našimi najmlajšimi. V prehitrem vsakdanu si vzemite čas zase, za otroke, vnuke… Delavnica je primerna za vse starosti, seveda bodo predšolski otroci potrebovali pomoč staršev, starih staršev. Zaželjeno je, da vrtnarske škarje prinesete s seboj. Delavnico vodi: dipl.ing.agr. in hort. Stanka Fišer

Vstopnina: 6,50 €

Sreda, 17. april 2019 ob 17. uri
Strokovno vodstvo
ČEMAŽ IN NJEMU PODOBNE STRUPENE RASTLINE

S prihodom pomladi se prične tudi nabiranje rastlin, ki pa jih nabiralci nemalokrat premalo poznajo in užitne zamenjajo s strupenimi.

Pod strokovnim vodstvom Alenke Marinček, prof. biol. boste spoznali čemaž in njemu podobne rastline.

Vstopnina: 3,50 €

Četrtek, 18. april 2019 ob 17. uri
Strokovno vodstvo
RASTLINE IN OPRAŠEVALCI

Na sprehodu po Botaničnem vrtu si bomo ogledali pomladanske rastline, na katerih opraševalci nabirajo hrano, izvedeli kakšne barve cvetov so za različne opraševalce najbolj privlačne, in zakaj so opraševalci tako pomembni za človeka in ohranjanje ravnovesja v naravi.

Vstopnina: 3,50 €

April 2019
RAZSTAVA 'ENDEMIČNE IN OGROŽENE RASTLINSKE VRSTE V SLOVENIJI'

V okviru projekta Likovna in vsebinska obravnava endemičnih in ogroženih rastlinskih vrst v Sloveniji, so pod mentorstvom doc.mag. Marije Nabernik nastale ilustracije rastlin v akvarelni tehniki, predstavljene v avli Tropskega rastlinjaka Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani. Na ogled bodo do maja.

Projekt Likovna in vsebinska obravnava endemičnih in ogroženih rastlinskih vrst v Sloveniji je od 16.6. do 15.9.2018 izvajala Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani skupaj z Botaničnim društvom Slovenije in Društvom Kaverljag. Študenti ALUO so ustvarili znanstvene ilustracije rastlin, v projektu pa so sodelovali še študentje Biotehniške fakultete, Filozofske fakultete in Pedagoške fakultete.

Vstopnina: vstop prost

Tropski rastlinjak Botaničnega vrta je odprt:
 Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) 10.00 – 18.00

Čajnica Primula vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) od 10.00 do 16.45

APRIL V RASTLINJAKU TIVOLI
v Parku Tivoli, poleg Čolnarne
Cesta 27. aprila 2
Odpiralni čas rastlinjaka:
Vsak dan (tudi sob. in ned. ter prazniki) , razen ponedeljka 11.00 – 14.00 in 14.30 – 17.00

April 2019
STEKLENIK – galerija za zvok, bioakustiko in umetnost

V aprilu Steklenik predstavlja zvočno razstavo dispozicija zvoka / kristalni vrtovi. (http://www.steklenik.si)

Vstopnina: vstop prost

April 2019
KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI

V aprilu lahko zbirko lepo napisanega in narisanega Knjižnice pod krošnjami prebirate v Tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni. Ko boste odložili knjigo, se lahko sprehodite med zasaditvami sočnic, orhidej in tropskih rastlin in v Stekleniku prisluhnete zvočni razstavi. (www.knjiznicapodkrosnjami.si)

Vstopnina: vstop prost

Prijava na listo za obveščanje
Odjava z liste za obveščanje

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
tel.: 01 427 12 80
e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Vrt je za obiskovalce odprt vsak dan 7.30 - 17.00.

Zadnja sprememba: Samstag 23. März 2019, 19:55.
© 2019 BOTANIC GARDENS LJUBLJANA