Tropski rastlinjak

Družba Eli Lilly and Company* spodbuja svoje zaposlene po vsem svetu, da en delovni dan v letu posvetijo projektom svoje lokalne skupnosti v obliki »Global Day of Service« ter tako naredijo nekaj dobrega ne le zase oziroma za svoje podjetje temveč tudi za širšo skupnost. Eno izmed področij na katerem podjetje spodbuja takšno sodelovanje je: »Zdrava skupnost - krepitev kraja, kjer živimo, delamo, se igramo ter negovanje varnih in zelenih območij«.

K letošnji akciji nas je spodbudil poziv Čebelarske Zveze Slovenije za sodelovanje pri akciji sajenja medovitih rastlin. S finančno podporo lastnika poslovne zgradbe Rotonda, podjetjem RB One, d.o.o.,  ter strokovno in tehnično podporo Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani na čelu z dr. Jožetom Bavconom z ekipo, ki je priskrbel material in rastline, smo pomagali pri sajenju medovitih rastlin na strehi avtobusne postaje ter na strehi kioska pred omenjeno poslovno stavbo na Dunajski cesti 167. Seznanjeni smo, da je to menda prva zelena streha na avtobusni postaji v notranjem prometnem obroču mesta Ljubljane.

To je šele začetek bolj trajnostnega projekta saj v sodelovanju z Društvom Urbani čebelarji na strehi Rotonde (ko bodo to vremenske razmere seveda dovoljevale), načrtujemo namestitev panja s čebelami.

To sporočilo naj bo spodbuda podjetjem in posameznikom k ozelenitvi našega lepega mesta oziroma podobnim trajnostnim aktivnostim.

Podjetje Eli Lilly farmacevtska družba d.o.o., je del ameriške korporacije Eli Lilly and Company s sedežem v Indianopolisu, ZDA, ustanovljeno davnega leta 1876.

O korporativni iniciativi vračanju družbi:
Beyond our medicines, Lilly has a longstanding history of social impact through our efforts to strengthen communities around the world.
We invest our time, expertise and resources to drive social impact, and encourage our employees to volunteer and give in ways that advance
our purpose and are meaningful to them. Lilly’s Global Day of Service is one way that we support employee volunteerism.
Every year, thousands of Lilly employees volunteer in local communities around the world, partnering with local organizations to advance their efforts
to promote healthy lives, healthy minds and healthy communities.

ETABLIERUNG MIT TRADITION UNS WISSEN SEIT 1810

BOTANISCHER GARTEN FEIERT - BIODIVERSITÄTSWÄCHTER FÜR 213 JAHRE!

Site zuletzt geändert: Montag 25. September 2023, 19:18.
© 2023 UNIVERSITY BOTANIC GARDENS LJUBLJANA