prostovoljci, srečanje prostovoljcev, pomoč na vrtu, pomagam vrtu

vrtne prosotovljke, naša žena, univerza za tretje življenjsko obdobje, upokojenke

V izbor akcije ‘Ljudje odprtih rok 2012’ revije Naša žena, ki podeljuje priznanja in zahvale posameznikom, humanitarnim društvom ter družbeno odgovornim organizacijam za njihova dobra dela, se je letos uvrstila tudi skupina vrtnih prostovoljcev in prejela priznanje za svoje delo v Botaničnem vrtu. 

prostovoljci pomagajo, pomoč prostovoljcev, univerza za tretje življensko obdobje

 

sap, sap slovenija, pomoč vrtu, prostovoljstvo, družbeno odgovorno podjetje, grablenje listja

Družba SAP je družbeno odgovorno podjetje, saj je eno redkih, ki ima vpeljano strategijo na področju družbene odgovornosti in jo tudi uspešno izvaja. V SAP verjamejo, da morajo biti najprej izpolnjene osnovne potrebe članov družbe, šele nato se lahko javnost osredotoči na izobraževanje in inovacije. Zato podjetje in zaposleni z različnimi pomočmi družbi pomagajo do trajnostnega razvoja.

http://www.sap.si/

izobraževanje prostovoljcev, vrtni prostovoljci

 Univerza za tretje življensko obdobje je v botaničnem vrtu izvedla prvi seminar z omenjenim naslovom.

Se vam to zdi težko? V vrtu je vedno dovolj plevela, rastline potrebujejo vode, ljudje stalno sprašujejo. Kaj torej storiti? Populiti ves plevel? A glej to ni tako enostavno, tukaj v vrtu imajo tudi plevele za rastline! So pa res nekam čudni! 

Tako hitro pomisliš, ko se tako sprehajaš po vrtu. A vse to je botanični vrt. Če imate le nekaj dobre volje, se tam da marsikaj naučiti, pa še pokramljati z obiskovalci. Skratka v vrtu ni nikoli dolgčas. Zato pridite in vsak dan boste spoznali kaj novega, pa tega še vedno ne bo zmanjkalo. Vrt ni nikoli dokončano delo. Vedno znova ga moramo vzdrževati, zato je vsaka pomoč še kako dobrodošla.

Pred kratkim so vrtne prostovoljke predstavili v seriji Dobre zgodbe (POP TV), s katerimi želijo opozoriti na ljudi in zgodbe, ki navdihujejo in razveseljujejo. Navdušilo jih je sodelovanje med Univerzo za tretje življenjsko obdobje in Botaničnim vrtom, ki skupno vzgajata skupino vrtnih prostovoljcev. Ti postajajo ne samo vezni člen med dvema institucijama javnega pomena, ampak so promotorji znanja, zavedanja o pomenu naravne dediščine, promotorji prostovoljstva, medgeneracijske solidarnosti, aktivnega staranja in aktivnega državljanstva.

Več na:
http://www.24ur.com/dobrezgodbe/dobre-zgodbe-odkrila-biser-sredi-ljubljane.html

Zadnja sprememba: vendredi 23. août 2019, 19:27.
© 2019 BOTANIC GARDENS LJUBLJANA