Tropski rastlinjak

V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani nudimo enourna ali večurna vodenja skupin po našem vrtu. Nudimo vodenja v slovenskem in v tujih jezikih. Temo vodenja po potrebi prilagodimo vaši skupini. Po želji lahko programe tudi kombiniramo.

Naročite se na tel.št. 01 427 12 80 ali na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Izbirate lahko med različnimi programi:

Splošni ogled
Sprehodimo se skozi vrt in si ogledamo tiste najbolj zanimive in izstopajoče rastline v letnem času, ko nas obiščete. Ogledamo si tudi tropski rastlinjak. Izbirate lahko med različnim poudarki, kjer si lahko natančneje ogledamo gorske, barjanske, lesne rastline, uporabne, strupene, ali zdravilne rastline. Izvajamo v vseh letnih časih, tudi pozimi ko je ogled lahko še boljši, saj vrt ni tako zaseden kot v drugih letnih časih.

Slovenija, botanično zanimiva dežela
Skozi sprehod po vrtu si ogledamo tiste najbolj zanimive rastline, ki jih najdemo v Sloveniji. Skozi vodenje spoznate, kako pestra je flora naše dežele. Ogledamo si naše endemite, ogrožene in zaščitene rastline ter kako tujerodne vrste vplivajo na naše domorodne. Če si želite ogledati še tropski rastlinjak nam to prej sporočite. Izvajamo v vseh letnih časih, razen pozimi.

Zgodovina in pomen botaničnega vrta
Kdo je bil Franc Hladnik in kako velik je bil botanični vrt na začetku? S čim vse se ukvarjamo v vrtu? Ogledamo si semensko banko, naše rastlinjake in rastline pomembne za naš vrt in deželo. Izvajamo v vseh letnih časih, razen pozimi.

Ekskurzija na Ljubljansko barje
Na kratko predstavimo Botanični vrt, kjer si pogledamo predvsem barjanske rastline, ki so na Ljubljanskem barju praktično že izumrle. Na samem Barju pa si pogledamo ostanek šotnega barja Mali Plac, kjer lahko vidimo močvirsko in barjansko rastlinstvo in Jurčevo šotišče, kjer si ogledamo ostanke šote in opazujemo zaraščanje barja na Jurčevem šotišču. Če se za ekskurzijo odločite v času ko cveti močvirska logarica, si pogledamo še mokrotne travnike v Bevkah rastlino opazujemo v njenem naravnem okolju.

Interesne skupine
V kolikor želite kakšna bolj tematska vodenja kot so medovite rastline, zelišča, …. Nam to sporočite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na tel. Št. 01 427 12 80.

INSTITUTION WITH THE TRADITION AND KNOW-HOW, EVER SINCE 1810!

BOTANIC GARDEN CELEBRATES - BIODIVERSITY GUARDIAN FOR 213 YEARS!